Rate this post

به گزارش عاشق وب خراسان رضوی دانشمندان راهی برای پیشگیری یا معکوس کردن شرایطی مانند دیابت و چاقی با مصرف غذاهای پرچرب یافتند.
به نقل از نیوز، تحقیقات انجام شده توسط دانشمندان سوئدی بر روی موش ها نشان داده است که با استفاده از روش درمانی ASO میتوان اثرات مخرب سلامتی رژیم غذایی چرب را کاملا کم کرد. در حقیقت، موش هایی که بعد از مصرف رژیم غذایی پرچرب به دیابت، بیماری کبد چرب و چاقی مبتلا شدند، با این روش درمانی به صورت کامل سلامت طبیعی خویش را به دست آوردند.
در همین حال، موش هایی که این روش درمانی را پیش از رژیم غذایی پرچرب دریافت نمودند، از ابتدا مشکل سلامتی نداشتند.
محققان از مرکز تحقیقات Rolf Luft موسسه کارولینسکا کشف کردند که این روش درمانی سبب کاهش سطح آپولیپوپروتئین CIII (تنظیم کننده اصلی متابولیسم چربی) در بدن می شود. آنان دو گروه از موش ها را مورد مطالعه قرار دادند، یک گروه رژیم های پرچرب از سن هشت هفتگی و یک گروه کنترل که رژیم طبیعی داشتند.
بعضی از موش ها با رژیم غذایی پرچرب به مدت ۱۰ هفته تحت درمان با ASO قرار گرفتند تا سطح آپولیپوپروتئین CIII آنان کاهش پیدا کند. محققان از همان ابتدا بقیه این موش ها را تحت درمان با ASO قرار دادند تا هرگونه افزایش آپولیپوپروتئین CIII را هنگام غذا خوردن بررسی نمایند. سپس آنان را با گروه کنترل مقایسه کردند.
دکتر اسماعیل والادولید-آکبس، استادیار گروه پزشکی و جراحی مولکولی اظهار نمود: «پس از یک دوره ۱۰ هفته ای، تمام موش های گروه اول چاق، مقاوم به انسولین و استئاتوز کبدی (کبد چرب) بودند اما پس از درمان ASO علیرغم این که رژیم غذایی پرچرب داشتند، متابولیسم گلوکز، وزن و مورفولوژی کبد آنها عادی شد.»
محقق ارشد این تحقیق، پروفسور لیزا جونتتی برگرن اظهار داشت: « ما می توانیم ثابت نماییم که کاهش سطح آپولیپوپروتئین CIII با وجود مصرف مداوم یک رژیم غذایی پرچرب، نه تنها از شما محافظت می کند بلکه با افزایش حساسیت انسولین، از بین بردن اختلالات متابولیکی مضر ناشی از چربی را معکوس می کند.»
نتایج این تحقیق در نشریه Science Advances منتشرشده است.

منبع: