به گزارش عاشق وب به نقل از خبر آنلاین روزنامه اعتماد نوشت: به بیان دیگر، انسداد شبکه شاید در کوتاه مدت نوعی کنترل مقطعی بوجود آورد، اما در بلندمدت، هزینه های آن به مراتب فراتر از منافعش خواهد بود. افزون بر این، تجربه های اخیر نشان داده است که پروژه های شتاب زده بومی سازی هم بدون رعایت استانداردهای جهانی و الزامات فنی، مزیت راهبردی ایجاد نکرده اند و در تعدادی موارد به افزایش صدمه پذیری زیرساخت ها انجامیده اند.
توسعه فناوری، بیشتر از آن که محصول تصمیمات دستوری باشد، نیازمند رقابت پذیری، اعتماد عمومی، تعامل جهانی و سرمایه گذاری پایدار می باشد.
لابد زمان آن رسیده است که مساله اینترنت، از یک مناقشه فقط امنیتی، به یک موضوع ملی و راهبردی ارتقا یابد. ایران نیازمند تعریف مجدد حکمرانی دیجیتال بر پایه واقع گرایی، عقلانیت فناورانه و منافع بلند مدت کشور است. این تعریف مجدد، نیازمند مجموعه ای از تحولات بنیادین و شجاعانه در سطح سیاست گذاری و حکمرانی دیجیتال کشور است که بتواند میان الزامات امنیتی و ضرورتهای توسعه ملی، توازن پایدار ایجاد کند:
نخست، باید اینترنت را بخشی جدایی ناپذیر از زیرساخت توسعه ملی تلقی نمود.
دوم، عبور تدریجی اما قاطع از پارادایم «قطع سراسری» و حرکت بسمت «صیانت هوشمند» ضرورتی اجتناب ناپذیر است؛ به این معنا که به جای اختلال فراگیر در زیست دیجیتال جامعه، تمرکز بر حفاظت هدفمند از لایه های حساس، زیرساخت های حیاتی و مقابله تخصصی با تهدیدات حقیقی قرار گیرد. چنین رویکردی، ضمن حفظ ملاحظات امنیتی، از صدمه به معیشت مردم، کسب و کارها، آموزش، ارتباطات و اعتماد عمومی جلوگیری می کند و امکان ایجاد نوعی حکمرانی کارآمد، متوازن و آینده نگر را فراهم می سازد.
سوم، کشور نیازمند یک سرمایه گذاری راهبردی و بلند مدت در حوزه امنیت سایبری، هوش مصنوعی، صیانت از داده و سیستم های دفاع شبکه محور است. در جهان امروز، امنیت دیجیتال محصول توان تحلیل داده، قدرت پیش بینی تهدید، توسعه فناوری های بومی رقابت پذیر و تربیت نیروی انسانی متخصص است.
چهارم، تدوین قوانین مدرن، شفاف و پایدار برای حکمرانی داده، صیانت از حریم خصوصی و تعیین مسئولیت پلت فرم ها، ضرورتی مهم است. کشور نیازمند چارچوب های حقوقی روزآمدی است که از یک سو امنیت ملی و حقوق عمومی را ضمانت کند و ازسوی دیگر، فضای کسب وکار، نوآوری و سرمایه گذاری را از وضعیت فرساینده بلاتکلیفی و نااطمینانی خارج سازد.
حرف آخر این که باید این واقعیت بنیادین را پذیرفت که امنیت و توسعه، دو مفهوم متعارض نیستند، بلکه در امتداد و تقویت کننده یکدیگرند. امنیت پایدار بر بستری از اقتصاد توانمند، جامعه امیدوار، اعتماد عمومی و رضایت اجتماعی شکل می گیرد. از همین رو، حکمرانی هوشمند در عصر دیجیتال، نه در انتخاب میان امنیت یا معیشت، بلکه در ایجاد توازن خردمندانه میان این دو معنا پیدا می کند.
بطور خلاصه، افزون بر این، تجربه های اخیر نشان داده است که پروژه های شتاب زده بومی سازی هم بدون رعایت استانداردهای جهانی و الزامات فنی، مزیت راهبردی ایجاد نکرده اند و در تعدادی موارد به افزایش لطمه پذیری زیرساخت ها انجامیده اند. از همین رو، حکمرانی هوشمند در عصر دیجیتال، نه در انتخاب میان امنیت یا معیشت، بلکه در ایجاد توازن خردمندانه میان این دو معنا پیدا می کند.
منبع: weblover.ir

More Stories
شبکه ملی اطلاعات در راه توسعه از تولید سوئیچ تا سامانه کمک مردمی
تدام محدودیت در دسترسی به سایت های پایه، جای تعجب دارد
قیمت سیمکارت سفید و اینترنت پرو در بازار سیاه چقدر است؟