Rate this post

عاشق وب: نمایندگان سازمان نظام صنفی کامپیوتری با ابراز مخالفت نسبت به پیکره طرح صیانت، عنوان کردند که ایجاد چنین محدودیت هایی موجب می شود در بلک فهرست سرویس دهنده ها قرار گیریم، در صورتیکه توسعه محصولات بومی بدون ارتباط با زیر ساخت ها و خدمات خارجی نا ممکن است.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، نمایندگان سازمان نظام صنفی کامپیوتری در دیدار با غلامرضا نوری قزلجه، نماینده مجلس شورای اسلامی، نظرات و دیدگاه های خودرا درباره ی طرح پشتیبانی از حقوق کاربران و خدمات پایه کاربردی فضای مجازی مطرح نمودند. در این جلسه، نوری قزلجه، اظهار داشت: نظرات نمایندگان نصر تهران بعنوان سازمان صنفی وسیع و گسترده در کشور و بعنوان بازوی علمی و اجرائی مهمی در زمینه کسب وکار می تواند بسیار مهم باشد.
وی با اعلان اینکه گرچه تعداد نمایندگان مخالف طرح از موافقان آن کمتر است، اظهار داشت: با این وجود، استدلال و عزم نمایندگان مخالف خیلی بیشتر است. از زمانی که این مساله مطرح بوده از موافقین هیچ استدلالی نشنیده ایم. اگر قرار باشد مصوبات آن تصویب شود باید دو سوم آرا را داشته باشد یعنی از این ۲۳ نماینده ای که عضو هستند باید ۱۶ نفر به کلیات آن رای دهند تا رای بیاورد یعنی اگر ۸ نفر در آنجا مخالف جدی باشند، به نتیجه نمی رسد.
پذیرش نظرات اصلاحی بهتر است
نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: حتما نظرات اصلاحی و پیشنهایتان را بصورت ماده به ماده ذکر کنید، اگر پیشنهاد شما حذف است، بگویید باید بدین سبب حذف شود، اگر نظراتتان اصلاحی باشد که خیلی بهتر است چون پذیرش آن بیشتر است. حتی به نظر من نظام صنفی یک پیشنهاد را می تواند پیگیری کند و بقیه تشکل ها، اتحادیه ها و انجمن هایی که در این حوزه فعال می باشند هم کمک کنند و جداگانه همین نظرات را بنویسند. اگر یک روزی لازم شد ما همه اینها را در کمیسیون مطرح می نماییم و می گوییم پیشنهادات زیادی بوده و شما به آن توجهی نکردید.
مخالفان طرح صیانت در کمیسیون، حداقل هستند
حسن هاشمی- رییس سازمان نظام صنفی کامپیوتری کشور نیز بیان کرد: مخالفان طرح صیانت در کمیسیون حداقل هستند و تعداد آرای موافقین بیشتر است و شنیده های ما حاکی از این است در استانهای مختلف اغلب از طرح صیانت حمایت کرده اند. بتازگی آقای زارع پور در خواست دادند تا بصورت یک لایحه، طرح جدیدی را وارد مجلس کند اما اعضای کمیسیون خواهان تصویب آن هستند.
او با اشاره به مشکلاتی که در آینده از طرف این طرح برای کسب وکارها ایجاد می شود، اظهار داشت: نگاه دوستان موافق طرح، نگاه حال است. یعنی می خواهند مشکل حال را برطرف کنند، در صورتیکه تاثیرات این تصمیمات در آینده به شدت منفی خواهد بود. اگر ما به کشورهایی مثل هند و پاکستان نگاه نماییم، می بینیم تصمیمات درستی گرفته اند.
رئیس سازمان نظام صنفی کامپیوتری کشور افزود: بیشتر مدیران IT، مثل مدیران گوگل، مدیران علمی در کشور هند هستند و ۳۹ میلیون دلار صادرات دارند و الان در کل دنیا در زمینه استارت آپی قرار گرفته و رشدشان فضایی است و در کارآفرینی شان تحول به وجود آورده اند. اما در اینجا آقایان دائما بر طبلی می کوبند و بنظر می رسد علاقه ای به بیدار شدن ندارند.
هاشمی بیان کرد: انتظار ما این است که موضوع شفاف تر بررسی شود و حق بخش خصوصی ضایع نشود، یک تصمیم اشتباه می تواند آینده بخش خصوصی را تحت شعاع قرار دهد. در آن صورت، من مطمئنم توجه نیروی اطلاعات هم به این مساله قرار خواهد گرفت و سرمایه گذاری در بخش خصوصی تحلیل خواهد رفت.
با تصویب کلی طرح مخالفیم
نیما نامداری- عضو هیأت مدیره نصر تهران نیز در این جلسه اظهار داشت: تنها بخشی در اقتصاد کشور که رشد مثبت پایدار دارد، بخش کسب وکارهای مبتنی بر تکنولوژی و اطلاعات است. در بخش اقتصادی تلاش می نماییم تولید نماییم، اما توسعه محصولات بومی بدون ارتباط با زیر ساخت ها و خدمات خارجی نا ممکن است.
او با اعلان اینکه وقتی نتوانید با زبان فنی دنیا ارتباط برقرار کنید، صادرات هم از دست خواهد رفت، اضافه کرد: یکی از بزرگترین چالش ها این است که این محدودیت ها موجب می شود در بلک فهرست سرویس دهنده ها قرار گیریم. دوم این که ما در علم حقوق می گوییم هر جرمی که اتفاق می افتد دو مؤلفه دارد که یکی اقدام منصفانه و دیگری نیت منصفانه است. قانون گذار توجه نمی کند که بسیاری از تبادلات بین المللی نیت و انگیزه شان توسعه سرویس است، این که ما بگوییم هرکس مجوز ندارد، ایرانیها حق ندارند با او کار کنند، اساسا قصاص پیش از جنایت است.
عضو هیأت مدیره نصر تهران تاکید کرد: پیشنهاد ما در نظام صنفی این است که این طرح کلا تصویب نشود. البته شاید در فضای سیاستگذاری نا ممکن باشد ولی من تصور می کنم دست کم مسکوت بودن این طرح به مدت شش ماه از بار روانی که روی صنعت گذاشته مقداری کاهش می دهد. هر چیزی که تصویب شود، جامعه و خصوصا صنعت IT آنرا منفی تلقی می کنند، من پیشنهاد می کنم اگر نمی توانید این طرح را از دستور کار خارج کنید، پیشنهاد مسکوت ماندن آن شاید معقول باشد. مهم این است بتوانیم فضای صنعت IT را از این فضای منفی خارج نماییم.
نامداری اظهار داشت: شتاب در این طرح سبب شده قوانین حقوقی که ما نیاز داریم زیر سایه قرار گرفته اند و ما جرات نمی نماییم وارد آن شویم. برای مثال قانون جرایم کامپیوتری نیاز به اصلاحیه دارد، ما در ایران قانونی نداریم ولی در بیشتر کشورهای توسعه یافته قانونی وجود دارد که به آن قانون پشتیبانی از حریم شخصی و داده های کاربر گفته می شود. قانون سومی که در ایران نداریم و در دنیا وجود دارد، قانون استفاده سالم و شرافتمندانه از فضا و شبکه های ارتباطی است، ما این قانون را در ایران نداریم یعنی اگر الان کسی محتوای بدی پخش کند، ما به قانون کلی که به جرایم آنلاین و فضای مجازی مربوط می شود استناد می نماییم.
باید مشخص شود دغدغه موافقان طرح چیست
در بخش دیگری از این جلسه، علیرضا کشاورز جمشیدیان- دبیر نصر تهران، با اشاره به دیدار نمایندگان نصر تهران با سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس اظهار داشت: اگر مشخص شود که واقعا دغدغه موافقان طرح چیست راهکارهای بهتری پیدا می شود. چرا کمیسیون فرهنگی جهت بررسی این طرح انتخاب شده است؟ نیاز به یک خرد جمعی است، باید مضرات و مزایای داستان را بسنجیم و یک تصمیم منطقی بگیریم.
او افزود: شما می گویید اگر فضای تلگرام باز شود، مشکلات امنیتی و فرهنگی دارد و برای همین آنرا فیلتر کردید و حتی وام دادید و پلت فرم های دیگری را شارژ کردید و در حقیقت آنهایی که آمدند، درآمدهای بیشتری کسب کردند و یک ترافیک بالایی در زمینه فیلتر تلگرام به وجود آمد و عملا تبعات امنیتی مضاعف هم داشت.
کشاورز با اعلان اینکه لزوما ایجاد محدودیت راه حل حل دغدغه فرهنگی نیست، اضافه کرد: برخی از نماینده ها صادقانه متوجه مشکلات این طرح نیستند، باید بدانند طرحی که بخش زیادی از ابعاد زندگی مردم را درگیر کند را نباید پشت درهای بسته تصویب کرد. آنها باید تایید قسمتی از نخبگان جامعه را برای تصویب داشته باشند.
هزینه ی نظام بالا می رود
حسین اسلامی- رییس سازمان نظام صنفی کامپیوتری استان تهران نیز با اشاره به گفته های یکی از نمایندگان مجلس که بیان کرده بود هشتاد و پنجی شدن طرح صیانت با موافقت بخش خصوصی بوده است، اظهار داشت: هنوز که طرح تایید نشده، گفته اند ما موافق هستیم، ما کجا موافقیم؟ کجا روحمان از موضوع خبر دارد؟ ما ۱۰۰ درصد مخالف پیکره و زیرساخت بندی و منشا و مبدا آن هستیم.
او اشاره کرد: این طرح اگر اصلاح هم شود نمی توانیم آنرا بپذیریم. دوستانی که مخالف هستند جرات مخالفت در صحن را ندارند. ما بند بند به دلیلهای مخالفتمان اشاره کردیم در حالی که ما را محکوم کردند که هیچ کس نیامده نقد درستی انجام دهد.

منبع: