Rate this post

به گزارش عاشق وب معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اظهار داشت: شبکه ملی اطلاعات، مهم ترین موضوع وزارت ICT در دولت سیزدهم است و معماری سازمانی بر بستر شبکه ملی اطلاعات نیازمند توسعه است.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، محمد خوانساری- معاون وزیر ارتباطات در وبینار پنجمین همایش ملی پیشرفت های معماری سازمانی با تاکید بر محور «معماری سازمانی پیشران ارائه خدمات الکترونیکی هوشمند و یکپارچه بر بستر شبکه ملی اطلاعات» بیان کرد: شبکه ملی اطلاعات، مهم ترین موضوع وزارت ICT در دولت سیزدهم است و معماری سازمانی بعنوان پیشران خدمات الکترونیکی هوشمند بر بستر شبکه ملی اطلاعات است که باید از جنبه فناورانه و کاربردی در کشور توسعه یابد. معماری سازمانی، راهکاری موفق و تجربه شده برای ایجاد تعامل پذیری، ارائه خدمات مطلوب و یکپارچه به شهروندان است و کارآمدی ساختار و فرآیندها در سازمان های ارائه دهنده خدمت را به دنبال دارد.
وی درباره اقدامات انجام شده در امتداد اجرای دولت الکترونیکی توسط سازمان فناوری اطلاعات اظهار داشت: نظام تایید هویت شامل سامانه سماوا و پایگاه های اطلاعاتی پایه هویتی و نیز ایجاد زیرساخت های فنی شامل شبکه ملی اطلاعات و زیرشبکه های دستگاهی، چارچوب ملی معاری سازمانی، مرکز ملی تبادل اطلاعات، چارچوب ملی تعامل پذیری و مرکز داده دولت می باشد که زیرساخت های یاد شده بمنظور تحول آفرینی دستگاه های اجرائی در ارائه خدمات فناوری اطلاعات بمثابه پیشران خدمات دستگاه های اجرائیست.
طبق اعلام سازمان فناوری اطلاعات، بگفته وی در همین راستا سازمان، درگاه های دسترسی نیز به وجود آورده است که می توان در بین اهم آنها به پیام ایران، کارپوشه ملی ایرانیان، سکوی دولت همراه، درگاه داده های باز، پنجره واحد صدور مجوزهای کسب وکار، پنجره واحد مدیریت زمین، درگاه خدمات دولت هوشمند و درگاه خدمات دستگاه های اجرائی اشاره نمود.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات ایران، اشاره کرد: معماری سازمانی پیش نیاز ارائه خدمات الکترونیکی کارا و اثربخش است که نیازمند گذار از چهار مرحله ی شناسایی خدمات و مدل سازی فرآیندها، انطباق خدمات و فرآیندها با قوانین و مقررات مربوطه، بازمهندسی خدمات و فرآیندها و نیر ایجاد سکوی نرم افزاری و درگاه های دسترسی است. در این میان، راهکارهای نیل به معماری سازمانی در حرکت به سمت تحول دیجیتالی مبتنی بر خودکارسازی همه چیز، ایجاد تشکیلات چابک، فناوری های مدرن و تغییر نگرش از پروژه به پلت فرم است.