Rate this post

دبیر شورای عالی فضای مجازی درباره وضعیت ایران در زمینه امنیت سایبری اظهار داشت: در دو سال اخیر شدت حملات به کشور زیاد شده و میزان این حملات و پیچیدگی آن به ایران نسبت به بقیه کشورها بی نظیر است.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا از مرکز ملی فضای مجازی، سید ابوالحسن فیروزآبادی – دبیر شورایعالی و رییس مرکز ملی فضای مجازی کشور در نشست مطبوعاتی با مدیران مسئول و صاحبان امتیاز رسانه های رسمی کشور در معاونت امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباب اهمیت فضای مجازی و چگونگی پرداختن آن در رسانه های کشور، با تشکر از همراهی و صبوری مردم در برخورد با حملات سایبری به کشور بر همگرایی ملی برای مقابله با نفوذ دشمنان تاکیدکرد.
او اظهار داشت: پیش تر در دیدارهای بین المللی و مذاکرات رسمی مباحث مطرح شده درباب میزان کثرت ادوات جنگی بود اما در سالهای اخیر در دیدارهای رسمی حتی بین روسای جمهور آمریکا، چین، اروپا و روسیه محول اصلی مذاکرات درباره فضای سایبری و عدم تعارض به زیرساخت های کشورهاست، تا جایی که در آخرین مذاکرات صورت گرفته لیستی برای حفاظت از نقاط مورد توافق تهیه کردند.
وی یکی از محورهای درگیری چین با آمریکا را سلطه بر حکمرانی فضای مجازی در جهان دانست و اضافه کرد: فضای مجازی و تکنولوژی های مربوط به آن همچون G5 و هوش مصنوعی از مباحث مورد اختلاف در جهان است. هم اکنون اروپا به دنبال ایجاد قوانینی برای کنترل شرکت های بزرگ این حوزه که به آکفام شهرت داشته و آمریکایی هستند بوده و مباحث حریم خصوصی، حفاظت از مرزهای سایبری و دارایی ملی در این عرصه بسیار مطرح است.
فیروزآبادی با بیان اینکه درحال پیگیری برای شکایت بین المللی بوسیله وزارت امور خارجه هستیم، اظهار داشت: عدم تمرکز، ناشناسی، ارزانی حمله و هزینه بر بودن دفاع، پیچیدگی و میزان آمادگی، خاموشی و عدم جلب توجه و نوع لطمه در این فضا نسبت به فضای فیزیکی کاملا متفاوت می باشد و حتی کنوانسیون های بین المللی در این عرصه به علت نفوذ آمریکا برای حفظ حکمرانی و منفعت خود جهت بررسی شکایات قدرت کافی را ندارند.
دبیر شورایعالی فضای مجازی با تکیه بر اینکه آمریکا نظامی تعیین کرده که در صورت حمله سایبری می تواند به تنهایی تصمیم گیر در زمینه انتساب آن به گروه و کشور باشد و حتی سطح مقابله را بر طبق تصمیم این کشور تدوین کرده است، اشاره کرد: در کشورها در کنار عدم آمادگی تکنولوژی، نبود نهادی مناسب برای دفاع وجود دارد چونکه تحول دیجیتالی که باید در کشورها اتفاق بیفتد در زمینه دفاعی هم باید صورت گیرد و این یک مشکل جهانی است.
وی درباره وضعیت کشور در زمینه امنیت سایبری اظهار داشت: در سالهای گذشته به ویژه در دو سال اخیر شدت حملات به کشور زیاد شده است. در حقیقت میزان حملات و پیچیدگی آن به ایران نسبت به بقیه کشورها بی نظیر است و نخستین حمله وسیع و پیچیده سایبری که کشوری متحمل شد همان استاکس نت بود که ۱۰ سال پیش در کشور صورت گرفت.
فیروزآبادی اضافه کرد: شبکه ملی اطلاعات هم اگر راه اندازی شود، این حملات ادامه دار خواهد بود چونکه این شبکه جدا از اینترنت نیست و یک شبکه جهانی مرتبط و متصل به دنیاست که در زمینه حکمرانی برای کشور قلمروسازی کرده و توان اعمال حاکمیت را زیاد می کند.
دبیر شورایعالی فضای مجازی ضمن اشاره به اینکه باید رسانه ها در این مواقع همچون زمان جنگ سرد در کنار مردم و مسئولان به دنبال انعکاس واقعیت باتاکید بر نکات مثبت اجرائی باشند، اضافه کرد: در زمینه سایبر به علت پیچیدگی سرعت باز آوری سیستم بسیار مهمست که در حملات اخیر همچون حمله به راه آهن، بنادر و جایگاه سوخت کشور این مساله به خوبی انجام شده و در کوتاه ترین مدت خدمات و کسب و کارها به حالت اولیه برگشته است.