Rate this post

به گزارش عاشق وب دانشمندان ˮدانشگاه شفیلدˮ انگلیس می گویند: قرار گرفتن برنج در آب جوش به مدت پنج دقیقه آرسنیک موجود در آنرا از بین می برد.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، پژوهشگران انگلیسی بتازگی بهترین روش برای فیلتر کردن سم طبیعی آرسنیک از برنج بدون از دست دادن مواد مغذی و معدنی برنج را عرضه کرده اند.
برنج بطور طبیعی حاوی مقادیر زیادی آرسنیک است. آرسنیک سمی مهلک است که می تواند سبب مرگ انسان شود، بتازگی کارشناسان بهترین روش برای حذف آن از برنج در حین پخت و پز را گفته اند.
جوشاندن آب پیش از ریختن درون برنج و سپس تخلیه آب بعد از پنج دقیقه، موجب از بین رفتن بیشتر آرسنیک می شود. سپس افراد باید پخت و پز برنج را با افزودن آب، پایین آوردن حرارت و قرار دادن درب قابلمه به انتها برسانند. بتازگی پژوهشگران دانشگاه “شفیلد” کشف کردند که روش کوتاه جوشاندن موثرترین روش برای کم کردن سطح آرسنیک در برنج است.
کوتاه جوشاندن(parboiling) یک نوع روش پخت است که در آن ماده غذایی به صورتی جزئی و کوتاه مدت با آب جوش در تماس است. این روش بیشتر برای برنج سبوس دار(پوست دار) انجام می شود، بطوریکه با فشار و بخار لازم سبوس برنج را طوری از دانه برنج جدا می کنند که مواد غذایی آن از سبوس وارد دانه برنج می شود.
یافته های این مطالعه که در مجله “Science of the Total Environment” پخش شده، نشان میدهد که این روش بیش از ۵۰ درصد آرسنیک طبیعی موجود در برنج قهوه ای را از بین می برد. در برنج سفید این روش تا تا ۷۴ درصد آرسنیک را از بین می برد.
طبق آژانس استاندارد غذا(FSA)، حداکثر میزان ایمن مصرف روزانه آرسنیک، هشت میکروگرم در کیلوگرم وزن بدن است. بطور متوسط وزن یک مرد در انگلیس ۸۳.۶ کیلوگرم است و حد مجاز مصرف روزانه آنها ۶۶۸ میکروگرم یا ۰.۶ میلی گرم است.
انگلستان از مقررات کنونی کمیسیون اروپا در خصوص استفاده از میزان آرسنیک پیروی می کند. بدین سبب قانون میزان آرسنیک در برنج سفید نباید از ۰.۲۰ میلی گرم در کیلوگرم و ۰.۲۵ میلی گرم در هر کیلوگرم در برنج قهوه ای تجاوز کند.
بنابراین فقط افرادی که روزانه بیش از سه کیلوگرم برنج سفید و ۲.۴ کیلوگرم(۵.۳ پوند) برنج قهوه ای استفاده می نمایند، این آستانه را نقض می کنند که این مساله نیز می تواند منجر به سرطان ریه، پوست و مثانه شود. با این وجود، ضمن از بین بردن سم مضر برنج، این روش تمام مواد مغذی موجود در محصول را حفظ می نماید.
دکتر “مانوج منون”(Manoj Menon) یکی از نویسندگان این تحقیق اظهار داشت: روش تازه توسعه یافته ما، آسان است و همه می توانند از آن استفاده کنند. ما از میزان آرسنیک در هر بسته برنجی که خریداری می نماییم اطلاع نداریم.
همانطور که اطلاعات ما نشان میدهد برنج قهوه ای از نظر غذایی از برنج سفید برتر است اما بیش از برنج سفید حاوی آرسنیک است. ما این روش را هنگام تهیه برنج برای نوزادان و کودکان بسیار سفارش می نماییم برای اینکه این گروه لطمه پذیر، بیشتر در معرض خطر آرسنیک قرار دارند.
این ماده شیمیایی سمی بطور طبیعی در محصول جمع می شود و با سرطان های مربوط به رژیم غذایی و بیماری های کبدی ارتباط دارد. در موارد جدی، می تواند منجر به مرگ شود. آرسنیک توسط آژانس بین المللی تحقیقات سرطان بعنوان یک ماده سرطان زا در گروه ۱ طبقه بندی می شود و به سبب محلول بودن در آب وارد گیاهان می شود. برنج که غالباً در شالیزارها کشت می شود، ۱۰ برابر بیشتر از غلات دیگر آرسنیک خاک را جذب می کند.

منبع: