آذر ۲۴, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

ابتلا به سرماخوردگی می تواند موجب ایمن بودن در مقابل کروناویروس شود سرما بخورید تا کووید-۱۹ نگیرید!

Rate this post

دانشمندان آلمانی معتقد هستند که ابتلای یک فرد به بیماری سرماخوردگی می تواند سطحی از ایمنی را برای وی در مقابل بیماری کووید-۱۹ ایجاد کند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از تک تایمز، محققان در سرتاسر جهان در حال کوشش برای یافتن چیزی هستند که بتواند به مبارزه با کروناویروس جدید کمک نماید و جوامع دنیا را از قرنطینه و ترس مبتلا شدن به کووید-۱۹ نجات دهد.
محققان می گویند سلول های T به اندازه پادتن ها مهم هستند. در یک مطالعه جدید، محققان اعتقاد دارند که سلول های تی(T) امکان دارد کلید محافظت در مقابل ویروس باشند و قرار گرفتن در معرض ویروس و بیماری سرماخوردگی می تواند سطحی از ایمنی را برای مقابله با کروناویروس در بدن فراهم آورد.
براساس گزارشی از تلگراف، دانشمندان دانشگاه “توبینگن”(Tubingen) در آلمان می گویند که سلول های T مانند پادتن ها یا همان آنتی بادی ها نقشی اساسی در فراهم کردن ایمنی در مقابل کووید-۱۹ دارند.
سلول های T نوعی گلبول سفید هستند که با سیستم ایمنی بدن ما برای مقابله با مهاجمان خارجی همچون ویروس هایی مانند “SARS-CoV-۲” کار می کنند.
محققان برای به دست آوردن نتایج مورد نیاز خود، نمونه خون افرادی را که از کووید-۱۹ بهبود یافته اند و همینطور افرادی که هنوز آلوده نشده اند، جمع آوری کردند و آنها را با یکدیگر مقایسه کردند.
نتیجه حاکی از آن بود که ۸۱ درصد از ۱۸۵ نفری که به کروناویروس آلوده نشده بودند، دارای واکنش سلول T به ویروس بودند.
آیا قرار گرفتن در معرض سرماخوردگی می تواند ما را در مقابل کووید-۱۹ محافظت کند؟
محققان دریافتند که این واکنش با قرار گرفتن این افراد در معرض سرماخوردگی در گذشته مرتبط می باشد، به این معنا که افرادی که در معرض ویروس سرماخوردگی قرار گرفته اند، می توانند از میزان ایمنی خاصی در مقابل بیماری بسیار مسری کووید-۱۹ برخوردار باشند.
این مطالعه در بخش وب سایت “تحقیقات علمی قبل از چاپ “Research Square” انتشار یافته است و هنوز مورد داوری همتا قرار نگرفته است. داوری همتا، بازبینی با دقت یا داوری دقیق به روند بازبینی همه جانبه مقاله های علمی توسط متخصصان همان رشته گفته می شود.
این اولین بار نیست که مبتلا شدن به سرماخوردگی رایج به ایجاد نوعی از محافظت در مقابل کروناویروس مرتبط می شود. بعنوان مثال “جان بل” استاد برجسته پزشکی در دانشگاه آکسفورد به این مساله اشاره نموده است. به قول وی، افراد جوان در مقایسه با بزرگسالان بیشتر در معرض سرماخوردگی قرار دارند، بنابراین است که کووید-۱۹ با شدت کمتری آنها را درگیر می کند.
علاوه بر این، مجله Science در همین رابطه دو مطالعه منتشر نموده که در مورد سلول های T و نقش آنها در کمک به بدن در مبارزه با کرناویروس تمرکز دارد. برپایه این مطالعات، کسانی که مبتلا به کووید-۱۹ هستند، دارای سلول های T هستند که به صورت خاص ویروس “SARS-CoV-۲” را هدف قرار می دهند و می تواند به آنها در بهبودی کمک نماید.
از طرفی مشاهده محققان نشان داده است که افرادی که هنوز به کروناویروس آلوده نشده اند هم دارای همین نوع خط دفاعی سلولی هستند و این احیانا به این علت است که آنها قبلاً در معرض سرماخوردگی قرار داشته اند.
برخی از سرماخوردگی های متداول در اثر انواع مختلفی از خانواده کروناویروس ها ایجاد می شود که بسیار کمتر از “SARS-CoV-۲” خطرناک هستند.
لازم به ذکر است که هنوز هیچ درمانی برای سرماخوردگی وجود ندارد و با مراقبت باید منتظر ماند تا بعد از گذشت حدود یک هفته تا ۱۰ روز بدن بر آن پیروز شود.

منبع: