آذر ۱۷, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

دستگاه خورشیدی جدیدی که از سایه برق تولید می کند!

Rate this post

عاشق وب: یک دستگاه خورشیدی جدید می تواند از سایه الکتریسیته تولید نماید و بگفته پژوهشگران این اختراع ممکنست روزی مشکل تناوب و نوسان جریان برق را حل کند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، همه ما در مورد مشکل اصلی انرژی خورشیدی که مسئله نوسان و غیر متناوب بودن برق تولیدی آن است، شنیده ایم. برای اینکه خورشید همیشه نور مستقیم بر صفحات خورشیدی نمی تاباند. حالا پژوهشگران به چاره بالقوه جدیدی برای آن رسیده اند.
این دستگاه جدید “مولد انرژی از اثر سایه” نام گرفته است و می تواند در قسمتی از خود که در سایه و تاریکی قرار گرفته است هم برق تولید نماید.
“سوئی چینگ تان” دانشمند مواد در دانشگاه ملی سنگاپور اظهار داشت: ما می توانیم انرژی را در هر نقطه از کره زمین و نه فقط فضاهای باز برداشت نماییم.
“تان” و گروهش با قرار دادن یک روکش فوق نازک ساخته شده از طلا روی سیلیکون موفق به ساخت این دستگاه شدند. درست مانند سلول های خورشیدی، تابیدن نور بر روی سیلیکون، الکترون های آنرا انرژی می دهد. در این حالت با وجود لایه طلا، دستگاه “مولد انرژی از اثر سایه” یک جریان الکتریکی را در قسمتی از دستگاه که در سایه قرار دارد، تولید می کند.
سپس الکترون های برانگیخته، از سیلیکون به سمت طلا می پرند و سبب تولید انرژی به میزان ۲ برابر بیشتر از سلول های خورشیدی معمولی می شوند.
پژوهشگران دانشگاه ملی سنگاپور هم اکنون موفق شده اند یک ساعت الکترونیکی را با کمک این دستگاه در نور کم روشن کنند.
این دستگاه هرچه تقابل و تضاد بیشتری بین نور و تاریکی باشد، انرژی بیشتری تولید می کند. پژوهشگران حالا در تلاش هستند تا با بهره گیری از راهبردهای سلول های خورشیدی، عملکرد این دستگاه را ارتقا بخشند. افزایش نوری که این اختراع جذب می کند به آن امکان استفاده بهتری را از سایه ها می دهد.
“تان” اضافه کرد: خیلی از مردم فکر می کنند سایه ها بی فایده هستند، اما هر چیزی می تواند مفید باشد، حتی سایه.
بااینکه هنوز هم خیلی زود است که بگوییم این پروژه می تواند بعنوان یک صفحه کامل خورشیدی در مقیاس کامل مورد استفاده قرار گیرد، اما تصویری جالب در استفاده از سایه و تاریکی در تولید برق ارائه می دهد و حالا گذر زمان و انجام تحقیقات بیشتر نشان میدهد که پتانسیل واقعی این اختراع چه خواهد بود.

منبع: