Rate this post

عاشق وب: آژانس فضایی اروپا ساعاتی پیش با منتشر کردن ویدیویی در حساب کاربری خود در اینستاگرام خبر از همکاری این سازمان برای انجام آزمایشاتی در پروژه ˮدروازه ماهˮ(Lunar Gateway) ناسا داد.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، طی پروژه “دروازه ماه”(Lunar Gateway) ناسا مقرر است یک ایستگاه پژوهشی در مدار ماه قرار بگیرد. این پروژه، قسمتی از مجموعه ماموریت های موسوم به “آرتمیس”(Artemis) است.
آژانس فضایی اروپا اعلام نمود که برای انجام اولین سری از آزمایشات “لونار گیت وی” با ناسا همکاری کرده است. این پروژه به دانشمندان این امکان را می دهد تا درک کاملی از پرتوهای کیهانی و خورشیدی به دست آورند. عملیات پروژه “دروازه ماه” در دومین ماموریت آرتمیس صورت خواهد گرفت.
از آنجائیکه ماژول این پروژه در مدار خود مانند هاله در اطراف ماه پرواز می کند، از “کمربند تابش وان آلن”(Van Allen radiation belt) عبور می کند. وان آلن منطقه ای در اطراف زمین است که ذرات پر انرژی توسط میدان مغناطیسی سیاره ما به دام می افتند. این ذرات می توانند صدمات زیادی به انسان وارد کنند اما این سخت افزار اطلاعات مفیدی در مورد نحوه ایمن نگه داشتن فضانوردان هنگام عبور از کمربند وان آلن فراهم می آورد.
یکی از مهم ترین دستاوردهای سال بین المللی ژئوفیزیک(۱۹۵۷ و ۱۹۵۸) برنامه ماهواره اکتشافی(explorer) آمریکا بود. در رابطه با تفسیر داده های این ماهواره، جیمز ون آلن کمربند وان آلن یا کمربند تشعشعی وان آلن را در اطراف کره زمین کشف کرد. تابش مورد بحث از تراکم غلیظ الکترونها و پروتون های با انرژی زیاد ناشی می شود که در دو منطقهٔ هلالی شکل در فاصله های ۳۲۰۰ و ۱۶۰۰۰ کیلومتری سطح زمین واقع شده اند.
این کمربند ذرات کیهانی مضری را که به سمت زمین می تابند جذب می کند. پرتوهای جذب شده توسط این حلقه بعضاً برای موجودات زنده مرگبار است و به عبارت دیگر درصورت عدم وجود این دو کمربند هیچ گاه در زمین حیات پدیدار نمی شد.
مرورگر شما از ویدئو پشتیبانی نمی نماید.
فایل آنرا از اینجا دانلود کنید: video/mp4

منبع: