Rate this post

عاشق وب: پژوهشگران ˮدانشگاه ایالتی کارولینای شمالیˮ(North Carolina State University) آمریکا در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه یک سنسور پوشیدنی شده اند که این سنسور می تواند با تجزیه و تحلیل تعریق افراد، بر سلامت کلی آنها نظارت کند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، بتازگی دانشمندان دانشگاه ایالتی کارولینای شمالی سنسوری پوشیدنی نوین توسعه داده اند که افراد با بستن آن به دور مچ دست خود می توانند از سلامت کلی خود آگاهی یابند چونکه این سنسور با تجزیه و تحلیل تعریق افراد می تواند بر سلامت آنها نظارت کند.
این گونه حسگرها با جمع آوری داده ها می توانند اطلاعات فراوانی درباره بدن انسان در اختیار دانشمندان قرار دهند بدین سبب همیشه یک موضوع جالب و هیجان انگیز برای دانشمندان محسوب می شوند. سنسور پوشیدنی مذکور با اندازه گیری متابولیت ها در تعریق ما عمل می کند. اجزای شرکت کننده در سوخت و ساز سلولی(متابولیسم یا دگرگشت) را متابولیت(Metabolite) می نامند. در واقع متابولیت ها ترکیبات واسطه و محصول سوخت و ساز سلول زنده هستند و معمولاً منحصرا اشاره به مولکول های کوچک شرکت کننده در سوخت وساز سلولی دارد.
طی این مطالعه پژوهشگران آمریکایی تصمیم گرفتند سنسوری همانند ساعت مچی توسعه دهند که بتواند شیمی بدن یک فرد را در زمان حال بعنوان راهی برای شناسایی مشکلات سلامتی ردیابی کند. این سنسور دارای یک نوار محصول قابل تعویض در قسمت زیرین خود است و با بستن این سنسور بر مچ دست سنسورهای شیمیایی تعبیه شده درون این دستگاه، داده های تعریق را جمع آوری می کنند و آنرا وارد سیستم سخت افزار داخل دستگاه می کند و این دستگاه سپس داده ها را پردازش می کند و نتایج را به گوشی هوشمند کابران ارسال می کند.
“مایکل دانیل”(Michael Daniele) یکی از پژوهشگران این مطالعه اظهار داشت: این دستگاه اندازه یک ساعت مچی معمولی است اما شامل تجهیزات تحلیلی معادل چهار دستگاه فشرده الکتروشیمی است که هم اکنون برای اندازه گیری سطح متابولیت در آزمایشگاه استفاده می شوند.
هنگامی که کاربران این سنسور را به دور مچ دست خود می بندند دستگاه می تواند گلوکز، لاکتات، pH و دما را در عرق فرد اندازه گیری نماید، پژوهشگران در تلاشند تا عملکرد این دستگاه را ارتقا دهند تا بتواند کارهای بیشتری انجام دهد.
یافته های این مطالعه در مجله “Biosensors and Bioelectronics” منتشر گردید.

منبع: