به گزارش عاشق وب ۲۰۰ دفتر فروش مربوط به اپراتورها به دلیل تخلف در عرضه سیمکارت مجانی برای حجاج به منظور سوءاستفاده از آن برای رجیستری گوشی قاچاق تعلیق شدند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، بعد از اجرای طرح رجیستری، بعضی از فروشندگان سودجو در بازار مبادرت به افزایش قیمت گوشی با این بهانه کردند، در صورتیکه مسؤلان بارها اعلام کردند رجیستری هزینه ای ندارد و نباید سبب افزایش قیمت شود. از طرفی در یک سال گذشته، مبحث افزایش نرخ ارز هم با عنایت به ماهیت وارداتی بودن گوشیها، باعث افزایش دو تا سه برابری قیمت گوشیها شد.
واردات گوشیهای مسافری با هزینه ی پایین تر، باعث شد سودجویان که مسافر نبودند هم از این امکان فراهم شده که با استفاده از کارت ملی، امکان واردات یک گوشی وجود داشت، استفاده کنند. در مقطعی شرایط این طور بود که قاچاقچی بارش را بدون ثبت سفارش به صورت قاچاق وارد کشور می کرد و با عنوان گوشی مسافری می توانست کد رجیستری بگیرد.
به همین دلیل بعد از مدتی، این روند شکل صحیح تری به خود گرفت؛ همان گونه که محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اظهار نمود که مبحث وصل سیستم سامانه نیروی انتظامی به گمرک مطرح است که باید اتفاق می افتاد. قرار بود این اتصال برای مشخص شدن دقیق واردات گوشی از راه مسافر صورت بگیرد، نه این که به اسم بار مسافر، بتوان خارج از روال های مورد تأیید وزارت صنعت، معدن و تجارت، گوشی وارد کرد.
اما مبحث واردات گوشی مسافری توسط کسانی که واقعا مسافر نبودند و از اطلاعات مسافران سوءاستفاده کردند، به اینجا ختم نشد. باآنکه با اتصال سامانه های نیروی انتظامی و گمرک، دیگر فقط کارت ملی برای واردات گوشی مسافری کافی نیست و مسافر واقعی می تواند از این امکان استفاده نماید، برخی با گرفتن اطلاعات مسافران، مبادرت به واردات گوشی به اسم آنها کرده اند و وزیر ارتباطات به تازگی در صفحه توییتر خود از کلاهبرداری عده ای که به حاجیان امسال سیمکارت مجانی داده اند و از مدارک آنها سوءاستفاده و گوشی قاچاق ثبت کرده اند اطلاع داد.
جهرمی در صفحه توییتر خود نوشت «عده ای کلاهبردار به حاجیان امسال سیمکارت مجانی داده اند، سپس از مدارک آنها سوءاستفاده کرده و گوشی قاچاق ثبت کرده اند. ولی انگار ما را نشناخته اند. خواهند دید که حق الناس گفتن های ما الکی نیست. با دزدی مبارزه می نماییم چه بزرگ باشد و چه کوچک».
رضا باقری اصل – دبیر شورای اجرایی فناوری اطلاعات – هم با اشاره به این اظهارات وزیر در توییتر خود نوشته است: دفاتری که به اطلاعات حاجیان دست درازی کردند را ضمن تعلیق یا انحلال طبق ماده ۲۵ قانون جرایم کامپیوتری ۷۵۳ مجازات و مواد ۱۹ و ۲۰ مسئولیت اشخاص حقوقی به مراجع قضایی معرفی کنید.
دفاتر فروش خاطی تعلیق شدند
در این راستا حسین فلاح جوشقانی – رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی- هم در اینستاگرام خود نوشت: ۲۰۰ دفتر فروش مربوط به اپراتورها به دلیل تخلف در عرضه سیمکارت مجانی برای حجاج به منظور سوءاستفاده از آن برای رجیستری گوشی قاچاق تعلیق شدند.
او با اشاره به اینکه پشتیبانی از اپراتورها و ارائه دهندگان خدمات یکی از وظایف سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی بعنوان رگولاتور بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور است، اضافه کرد: اما در سوی دیگر پشتیبانی از حقوق مردم و حفظ و پیگیری حق الناس از اصولی است که همواره وزیر ارتباطات تاکید ویژه ای بر آن دارند و من و همکارانم هم در مجموعه وزارت ارتباطات درباره پیگیری و تحقق آن به هیچ عنوان کوتاه نمی آییم.
رئیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی همینطور تصریح کرد: از مردم هم می خواهم که به منظور جلوگیری از سوءاستفاده، مدارک شناسایی خود مانند پاسپورت را در اختیار سایر افراد یا دفاتر مسافرتی قرار ندهند.
سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید
More Stories
کنترل گری اپل کارمندان را جان به لب کرد
رسانه های کانادایی از اوپن ای آی شکایت کردند
فیبرنوری ایرانسل به ۱۲۰مین شهر رسید