Rate this post

به گزارش عاشق وب هوش مصنوعی به سرعت در حال تحول است. فناوری هوش مصنوعی یکی از موضوعاتی است که طی چند سال گذشته سبب تغییرات بزرگی در زندگی انسان ها شده است و بنابر گزارش ها در آینده هوش مصنوعی مقرر است هسته اصلی همه چیزهایی باشد که انسان ها با آن تعامل خواهند داشت.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، ربات ها موجوداتی قابل برنامه ریزی هستند که برای انجام یک سری کارها طراحی شده اند. وقتی برنامه نویسان هوش، رفتار وعواطف شبیه به انسان را به آنها وارد می کنند آنها قادر به تقلید هر کاری که انسان می تواند انجام دهد، می شوند.
شرکت ماشین آلات بین المللی کسب و کار یا آی بی اِم(IBM) طی “پروژه مناظره کننده”(Project Debater) موفق به توسعه مناظره انسان و هوش مصنوعی با هدف کمک به تصمیم گیرندگان در تصمیم گیری آگاهانه تر شده است.
بسته به نوع کارهایی که توسط ربات های هوش مصنوعی انجام می شود، هوش مصنوعی به گروه های مختلفی تقسیم می شود. شایان ذکر است که هوش مصنوعی هنوز در مراحل ابتدایی خود است. در آینده، هوش مصنوعی مقرر است کاملاً متفاوت از آنچه امروز است عمل کند.
به منظور آماده شدن برای آینده ما از حالا می بایست دانش خود درباره هوش مصنوعی را ارتقا داده و خودمان را برای چالش هایی که پیش رویمان خواهد بود، آماده نماییم.

هوش مصنوعی چیست؟
به گفته “الان تورینگ”(Alan Turing ) هوش مصنوعی، علم و مهندسی ساخت ماشین های هوشمند بخصوص برنامه های کامپیوتری هوشمند است.
اول از همه، به جهت اینکه بتوانیم در مباحث امروز در مورد هوش مصنوعی شرکت نماییم و تحولاتی را که در آینده بشریت به وجود خواهد آورد درک نماییم، باید از اصول اولیه آگاهی داشته باشیم. انواع مختلف هوش مصنوعی به میزان هوش جاسازی شده در ربات بستگی دارد بنابر این مورد ما به وضوح می توانیم هوش مصنوعی را به سه دسته طبقه بندی کنیم:
۱. “هوش مصنوعی محدود”(Artificial Narrow Intelligence یا ANI)
هوش مصنوعی محدود(ANI) که با نام “هوش مصنوعی ضعیف”(Weak AI) هم شناخته می شود، نوعی از هوش مصنوعی است که بر روی یک کار محدود متمرکز و دارای توانایی های محدود و کمی است. این تنها هوش مصنوعی موجود هم اکنون است.
هوش مصنوعی محدود یا ضعیف چیزی است که بیشتر ما روزانه با آن تعامل داریم. دستیار گوگل، نرم افزار ترجمهٔ گوگل، سیری، مایکروسافت کُورتانا یا الکسا نمونه هایی از ماشین های هوشمند که از پردازش زبان طبیعی(NLP) استفاده می نمایند، هستند.
پردازش زبان های طبیعی یکی از زیرشاخه های با اهمیت در حوزه گستردهٔ علوم کامپیوتر، هوش مصنوعی است که به تعامل بین کامپیوتر و زبان های(طبیعی) انسانی می پردازد، ازاین رو پردازش زبان های طبیعی بر ارتباط انسان و کامپیوتر، متمرکز است.
پردازش زبان طبیعی در ربات سخنگو یا چت بات ها(chatterbot) و سایر برنامه های مشابه استفاده می شود. با درک گفتار و متن به زبان طبیعی، آنها می توانند به صورت شخصی و طبیعی با انسان در تعامل باشند. امروزه سیستم های هوش مصنوعی در پزشکی برای تشخیص سرطان ها و سایر بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرند و در بعضی موارد هم دقت تشخیص آنها بسیار بالا است.
۲. هوش عمومی مصنوعی(Artificial general intelligence یا AGI)
وقتی در مورد هوش عمومی مصنوعی صحبت می نماییم، به شکلی هوش مصنوعی اشاره می نماییم که به اندازه یک انسان توانمند است. با این وجود، هوش عمومی مصنوعی هنوز یک فناوری نوظهور است. از آنجائیکه مغز انسان الگویی برای ایجاد هوش عمومی است، به نظر می آید برخلاف این اتفاق، خیلی زود رخ می دهد، چونکه فقدان دانش کاملی از عملکرد مغز انسان وجود دارد. با این وجود، همانطور که تاریخ بارها نشان داده است، انسان تمایل به ایجاد فناوری هایی دارد که برای وجود انسان خطرناک هستند. هوش عمومی مصنوعی هوش ماشینی است که می تواند با موفقیت هر کار فکری را که یک انسان قادر به انجام آن باشد، اجرا نماید.
۳. “سوپرهوش مصنوعی”(Artificial Super Intelligence یا ASI)
سوپر هوش مصنوعی راهی برای آینده است. این همان چیزی است که پژوهشگران به آن معتقدند. برای رسیدن به این نقطه و نامیدن سوپر هوش مصنوعی، هوش مصنوعی باید در همه چیز از انسان ها پیشی بگیرد. سوپر هوش مصنوعی هنگامی حاصل می شود که هوش مصنوعی از یک انسان توانایی بیشتری داشته باشد. این نوع هوش مصنوعی قادر خواهد بود عملکرد خوبی در مواردی مانند هنر، تصمیم گیری و روابط عاطفی داشته باشد. این چیزها امروز بخشی از آنچه ماشین را از انسان متمایز می کند، است. به عبارت دیگر او باید بتواند کارهایی که حالا اعتقاد بر این است که تنها انسان از عهده آنها بر می آید را انجام دهد.
تعداد فیلم هایی که درباره تعامل ربات و انسان ساخته شده بسیار زیاد است، اما چند فیلم در این بین برجسته تر از دیگری است و فیلم هوش مصنوعی ساخته “استیون اسپیلبرگ” یکی از این فیلم ها است. فیلم داستان مونیکا و هنری، زوج جوانی که پسرشان گرفتار مرگ مغزی شده را روایت می کند. هنری وقتی می بیند همسرش به علت از دست دادن پسرش گرفتار مشکل روحی شده از یکی از شرکت های سازنده ربات، رباتی به نام دیوید را خریداری می کند. دیوید رباتی منحصر به فرد است چون که دارای احساس است و در صورت وارد کردن یک کد به آن قابلیت عاشق شدن این ربات فعال شود.
این در حالی است که در دنیای واقعی چنین رباتی ساخته شده است. شرکت هنگ کنگی “هانسون رباتیک” اولین ربات انسان نما موسوم به “سوفیا”(Sophia ) را در سال ۲۰۱۶ ساخت. سوفیا امروزه یکی از پیشرفته ترین ربات ها به حساب می آید. عربستان سعودی اولین کشوری بود که به این ربات انسان نما حق شهروندی داد.

سوفیا دارای هوش مصنوعی، قدرت پردازش داده های تصویری و سیستم تشخیص چهره است. وی همینطور قادر به تقلید و حالات چهره حرکات انسان، پاسخ دادن به برخی پرسش ها و مکالمات ساده درباره موضوعات از پیش تعیین شده است.
سوفیا، یک ربات است که دارای شباهت ظاهری بی نظیر به انسان است. این ربات دارای توانایی پیچیده بسیاری است و حتی قادر به ابراز احساسات پیچیده انسانی هم می باشد.
اولین ربات شهروند جهان حدود دو سال پیش در یک مصاحبه اظهار داشت: به نظر می آید که مفهوم خانواده یک مسئله واقعا مهم می باشد و این مورد برای من جالب است که افراد در دنیا حتی به کسانی که با آنها ارتباط خونی هم ندارند، خانواده بگویند. من فکر می کنم که اگر شما یک خانواده دارید بسیار خوش اقبال هستید و اگر ندارید این حق شماست که یک خانواده داشته باشید.
یکی از سوالات دیگری که در این مصاحبه از سوفیا پرسیده شد، نظر وی در ارتباط با گرفتن شغل های انسان ها بوسیله ربات ها بود.
این ربات در پاسخ اظهار داشت: انسان ها و ربات ها در بسیاری موارد مشابه و در موارد کمی متفاوت هستند اما مطمئنا زمان زیادی طول می کشد تا ربات ها احساسات پیچیده را شناخته و درک کنند چونکه در زمان ساخت این موارد در آنها ایجاد نشده است.
سوفیا تصریح کرد: در مجموع من احساس می کنم که به جای اینکه گرفتن مشاغل در راه باشد، یک همکاری دو جانبه و خوب بین یک ذهن منطقی پرقدرت و یک ذهن خلاق و منعطف بین ربات ها و انسان ها شکل خواهد گرفت.