آذر ۱۴, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

کاوشگری که هنوز پرتاب نشده از مشتری عکس گرفت

Rate this post

به گزارش عاشق وب کاوشگر فضایی ˮجوسˮ(Juice) که هم اکنون مهندسان آژانس فضایی اروپا در حال ساخت آن هستند و مقرر است سال ۲۰۲۲ پرتاب شود به تازگی تصویری از سیاره مشتری و چهار قمر بزرگ آن ثبت نمود.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، به تازگی مهندسان شرکت “ایرباس دیفنس اند اسپیس”(Airbus Defence and Space) در تولوز هنگامیکه در پشت بام این شرکت در حال آزمایش دوربین ناوبری کاوشگر فضایی بدون سرنشین جوس بودند، این کاوشگر موفق به ثبت تصویری بی نظیر از سیستم سیاره ای مشتری شد.
بنابر برنامه ریزی ها مقرر است این کاوشگر فضایی در ماه ژوئن سال ۲۰۲۲ سوار بر موشک “آریان ۵ “(Ariane ۵) از جایگاه پرتاب ELA-۳ پایگاه فضایی گویان فرانسه پرتاب شود. البته طی این مأموریت کاوشگر جوس علاوه بر بررسی مشتری به مدارهای اطراف آن هم می رود و آنرا هم بررسی می کند.
هنگامی که این کاوشگر به سیاره مشتری رسید ابتدا چند پرواز در ارتفاع کم در قمرهای “اروپا”، “گانیمد” و “کالستو” مشتری پیش از رفتن به مدار اطراف “گانیمه” در سپتامبر ۲۰۳۲ انجام خواهد داد. کاوشگر مذکور تا زمانیکه سوخت آن تمام نشده باشد در آنجا خواهد ماند سپس از جانب مرکز کنترل به آن دستور داده می شود تا تأثیر کنترل شده ای بر روی ماه یخی در فوریه ۲۰۳۴ ایجاد کند.
یکی از تجهیزات مهم موجود در جوس دوربین ناوبری آن است. دوربین ناوبری همراه با داده های ناوبری ارسال شده از زمین، به کامپیوتر تعبیه شده بر روی کاوشگر اجازه می دهد تا موقعیت و سرعت فضاپیما را تعیین کند و بنابر آن اطلاعات سپس می تواند اصلاحات لازم را برای یک پرواز در ارتفاع کم موفق انجام دهد.
از آنجائیکه این دوربین نقش بسیار مهمی در این مأموریت دارد، پژوهشگران بررسی های زیادی بر روی آن انجام می دهند و به تازگی هم درحالیکه در پشت بام شرکت “ایرباس دیفنس اند اسپیس” در حال آزمایش آن بودند، این کاوشگر موفق به ثبت یک تصویر شد که در آن سیاره مشتری، ستاره ها و قمرهایش دیده می شوند.
“گرگوری جونیاکس”(Gregory Jonniaux) متخصص ناوبری مبتنی بر چشم انداز در شرکت ایرباس دیفنس اند اسپیس اظهار داشت: این تصویر واقعا ما را شوکه کرد چونکه در صورتی که حدود ۶۴۰ میلیون کیلومتر فاصله(۳۹۸ میلیون مایل) از سیاره مشتری داریم اما قمرهای مشتری به وضوح در این تصویر قابل مشاهده هستند. انجام این تست ها پیش از اجرای عملیات بسیار مهم هستند.
در اواخر سال جاری دوربین ناوبری به ابزارهای نوری پروازی مجهز می گردد که برای تست نرم افزار و همینطور عملکرد دوربین در کاوشگر کامل استفاده خواهد شد.