شهریور ۲۵, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

آزمایش بالینی پلاسمای سرد برای درمان سرطان

Rate this post

به گزارش عاشق وب سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) مجوز آغاز آزمایش بالینی پلاسمای سرد را به وسیله دستگاهی به نام ˮاسکالپلˮ برای معالجه سرطان صادر کرده است.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، سرطان یک دشمن حیله گر است، بخصوص به این علت که آثار آن اغلب پس از عمل جراحی هم باقی می ماند و می تواند بعدا عود کند. حالا یک تکنولوژی جدید برای مقابله با این بقایای خطرناک ابداع شده است که یک سیستم پلاسمای سرد جوی است و اخیرا برای آزمایش های بالینی از سازمان غذا و داروی ایالات متحده(FDA) مجوز گرفته است.
پلاسما حالتی از ماده است که اغلب ما آنرا می شناسیم و تصور می شود که رایج ترین شکل ماده در جهان است. پلاسما بیشتر اوقات بسیار گرم است، بعنوان مثال باید به ستارگان نگاه کنید. اما وقتی در اینجا روی زمین جهت استفاده ایجاد می شود، می تواند با یونیزه کردن گازی مانند هلیوم در دمای پایین هم ایجاد شود.
این نوع پلاسمای سرد سالها است که برای کشتن باکتری های موجود در تجهیزات پزشکی، مواد غذایی، پوست انسان و زخم ها و همینطور درمان شپش ها و حتی از بین بردن بوی سرخ کن های صنعتی به کار می رود.
اما یکی از کاربردهای اصلی که مدت زمان طولانی است که محققان در حال کار بر روی آن هستند، درمان سرطان با استفاده از این ماده است.
پلاسمای سرد در آزمایشات روی حیوانات و سلول های کشت شده در آزمایشگاه موثر عمل کرده است و سلول های سرطانی را به شکل انتخابی می کشد.
به نظر می آید که پلاسما مولکول های سمی به نام “گونه های اکسیژن فعال”(ROS) بوجود می آورد که به تومورها صدمه می رسانند، اما با سلول های سالم کاری ندارند. دلیل این امر این است که سلول های سرطانی هم اکنون بسیار اکسیده شده اند، ازاین رو مولکول های ROS آنرا از سطح امن خارج می کنند و سلول ها را می کشند.
اینجا جایی است که یک دستگاه جدید موسوم به “اسکالپل”(Scalpel) به مفهوم نیشتر وارد می شود. نمونه اولیه این دستگاه طی چند سال قبل توسط محققان آمریکایی “Innovations Medical LLC” و موسسه تحقیقات “Jerome Canady” تهیه شده است.
نام کامل این دستگاه “سیستم پلاسمای سرد کانادی هلیوس و اسکالپل” است که به اختصار به آن “اسکالپل” گفته می شود.
این دستگاه از یک ژنراتور پلاسمای سرد ساخته شده است که به یک تیغ جراحی الکترونیکی مانند قلم وصل شده است که یک فواره آبی رنگ از پلاسمای سرد از نوک آن پاشیده می شود.
آزمایشات قبلی نشان داده اند که قرار گرفتن سلول های سرطانی در معرض این فواره بین دو تا هفت دقیقه بدون اینکه به سلول های سالم صدمه برسد در کشتن آنها موثر است.
حالا این فناوری بیشتر از هر وقت دیگری موانع بزرگ را پشت سر گذاشته و پیشرفت کرده است. سازمان غذا و داروی آمریکا حالا این دستگاه را جهت استفاده در یک کارآزمایی بالینی روی ۲۰ بیمار تأیید کرده است.
پلاسمای سرد لزوما جایگزین روش های موجود برای مبارزه با سرطان نمی گردد، اما می تواند بعنوان روشی برای پاکسازی سلول های باقیمانده که امکان دارد از سایر تکنیک ها برجا بماند، استفاده شود، چون که در صورت نادیده گرفتن این سلول ها، می توانند باعث عود سرطان شوند.
“جروم کانادی” سرپرست تیم توسعه این دستگاه می گوید: استفاده از پلاسمای سرد چهارمین بازوی درمانی سرطان است.
آزمایشات بالینی این روش مقرر است از ماه سپتامبر آغاز شوند.