به گزارش عاشق وب در حالیکه نسل سوم شبکه تلفن همراه باعث افزایش اتصال مصرف کنندگان شد و نسل چهارم، مصرف کنندگان دیجیتالی را هدایت کرد، حالا شبکه های ۵G نه تنها حجم دیتا روی شبکه ها را چندصد برابر می کنند، بلکه سرعت انتقال دیتاها را هم بسیار زیاد می کنند و تأخیر انتقال دیتار را به کمتر از یک میلی ثانیه می رساند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، سازمان GSMA یا سیستم جهانی برای ارتباطات تلفن همراه (Global System for Mobile Communications) در گزارش خود، تعداد اتصالات ۵G را تا سال ۲۰۲۵ حدود ۱.۴ میلیارد در کل جهان پیشبینی کرده است. این رقم الان برابر ۲۰۰ میلیون است و GSMA نتیجه می گیرد که در سال ۲۰۲۵ فقط ۱۵ درصد اتصالات جهانی موبایل ۵G خواهند بود.
هرچند اپراتورها و تولیدکنندگان تجهیزات موبایل، شبکه های ۵G را در آمریکا و کره جنوبی راه اندازی کرده اند ولی هم اکنون پوشش دهی آنها محدود است و فقط برای برنامه های حرفه ای استفاده می شوند. البته مناقصه ای که رگولاتور فرانسه در پاییز گذشته به منظور اعطای فرکانس ۵G برگزار کرد، باعث شد تا ۷۹ اپراتور موبایل در سراسر جهان، تصمیم خویش را جهت راه اندازی شبکه و خدمات ۵G رسماً اعلام کنند.
پیش بینی ها از اتصال کشورها به ۵G چه می گوید؟
بر اساس گزارش سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، جامعه جهانی موبایل، گزارشی عرضه و اعلام نمود که بر مبنای بررسی های انجام شده تا سال ۲۰۲۱ فقط ۵۰ درصد کشورها، خدمات ۵G عرضه خواهند کرد. یافته ای که سیسکو هم آنرا تأیید کرده است. سیسکو (شرکت تولیدکننده تجهیزات شبکه) اعلام نموده که پیشبینی می کند تا سال ۲۰۲۲ فقط ۳ درصد اتصالات جهانی موبایل، ۵G باشند، حدود ۴۲۲ میلیون دستگاه ۵G (موبایل و یا دستگاه سازگار با ۵G) و ۵.۷ میلیارد کاربر متصل به شبکه های ۵G،. بدین ترتیب تا سال ۲۰۲۲، ۵G فقط ۱۲ درصد دیتاهای ترافیک جهانی موبایل را تشکیل خواهد داد.
سازمان GSM همینطور می گوید مشکل اساسی شبکه های ۵G همچنان کمبود استاندارد و عدم سازگاری دستگاه هاست و شبکه های تجاری ۵G که تابحال در آمریکا، کره جنوبی، امارات و چین فعال شده اند، فقط ۴۰ درصد جمعیت جهان را پوشش می دهند، یعنی حدود ۲.۷ میلیارد نفر. ازاین رو گسترش شبکه های ۵G باید با سرعت بیش تری صورت گیرد. به عبارت دیگر، قطره ای در اقیانوس بازار موبایل، بازاری که به قول سیسکو تا سال ۲۰۲۲، ۷۹ درصد ترافیک جهانی دیتای موبایل را با حدود ۷۷ هگزابیت (۷۷ هزار پتابیت) ترافیک ماهانه و یک زتابیت ترافیک سالانه تشکیل خواهد داد.
بر مبنای اعلام سازمان تنظیم مقررات رادیویی، واقعیت این است که ۵G نه تنها کل صنعت ارتباطات را در مقیاس گسترده ای عمیقاً تغییر خواهد داد بلکه تأثیرات بسیار مهمی بر کلیه بخش های اقتصادی خواهد داشت. خصوصاً که گسترش ۵G، نیازمند نسل جدید دستگاه ها، اشیا متصل، هوش مصنوعی و دیتاهای بزرگ است. ترکیبی که در تمامی جنبه های زندگی روزمره ی ما تأثیرگذار خواهد بود و ارتباط ها و تعامل هایمان را تحت تأثیر قرار خواهد داد چونکه همگی به شدت وابسته به کیفیت دائمی این اتصالات خواهند بود.
باید از اقتصاد ۵G بهره بگیریم
همان گونه که محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- چندی قبل درباره تأخیر در توسعه پهن باند در کشور اظهار نمود: زمانی، جلوی توسعه نسل سوم تلفن همراه در کشور گرفته شد اما از آغاز دولت یازدهم، این توسعه صورت گرفت اما اگر از الان برای توسعه نسل پنجم زمینه سازی نکنیم، نمی توانیم از اقتصادش بهره بگیریم. آماده سازی زیرساخت ها برای حضور در انقلاب صنعتی چهارم که حوزه فراتری از ارتباطات است، باید مورد توجه قرار گیرد.
بر این اساس، توسعه ۵G باید همراه نسل جدید دستگاه ها، داده های بزرگ و هوش مصنوعی صورت گیرد، ازاین رو باید بر این صنعت غلبه نماییم تا بتوانیم فاصله بین رشد ترافیک و کاهش هزینه ی آنرا برای کاربر کم و کمتر نماییم و یک مدل عمومی برای فناوری های اطلاعات و ارتباطات به منظور ایجاد خدمات آنلاین (در زمان واقعی) و خدمات درخواستی تدوین نماییم.
گزارش GSMA تاکید می کند که با ۵G تغییرات بنیانی در صنایع مربوط به سرگرمی ها ایجاد خواهد شد که نیازمند افزایش پهنای باند است. شبکه های پهن باند ۵G با عرضه واقعیت افزوده، برنامه های واقعیت مجازی و نمایش ۳۶۰ درجه، سرگرمی های دیجیتال و برنامه های تلویزیونی را غنی تر و اجتماعی تر می کنند و تأثیرات بسیار زیادی بر عرضه خدمات سرگرمی دیجیتال خواهند داشت.
در بخش حمل و نقل هم ۵G در هماهنگی با سایر فناوری ها کار خواهد داشت. ماشین ها، دوچرخه ها و عابران پیاده موقعیت خویش را در زمان واقعی ارسال خواهند کرد و سیستم های هوش مصنوعی با اتصالات هوشمند دستورالعمل های لازم را به رانندگان و افراد خواهند فرستاد و ترافیک را در جاده ها مدیریت خواهند کرد. با عمومی کردن اتومبیل های هوشمند خودکار، عرضه خدمات حمل و نقل مشترک افزایش خواهد یافت و مفهوم تحرک کاملاً متحول خواهد شد.
انقلاب صنعتی جدید: انقلاب دیجیتال
با نسل جدید صنعت آینده به روش جدید هوشمند و دیجیتال، انقلاب مهمی در کلیه ابعاد صنعتی ایجاد خواهد شد. اتصالات هوشمند در زمان واقعی، همراه با روبات ها، کامپیوترها و ابزارهای مدیریت هوشمند، چهارمین انقلاب صنعتی هستند که بخش تولید و پشتیبانی را در کارخانه ها به شدت متحول خواهند کرد.
درواقع ۳G باعث افزایش اتصال مصرف کنندگان شد، ۴G مصرف کنندگان دیجیتال را هدایت کرد و پلتفرم های جدید سیستم های هوشمند، مصرف کننده دیجیتالی را تبدیل به مصرف کننده ی افزوده خواهند کرد؛ یا به عبارت دیگر، مصرف کننده ای که تصمیمات اصلی را خود به تنهایی خواهد گرفت، اما نیازمند همکاری همزمان همه ی اعضای این اکوسیستم و موافقت آن هاست. البته هنوز کارهای زیادی باقی مانده و تقسیم شبکه ها به برش های مختلف، این امکان را به اپراتورهای موبایل داده است تا خدمات متنوع، چندمنظوره و غنی تری، بسیار بیشتر از یک اتصال ساده به کاربران خود ارائه نمایند.
مجموعه پلتفرم های سیستم های مدیریت هوشمند به اضافه IoT و هوش مصنوعی، امکان عرضه خدمات بسیار جدید برای پاسخگویی به انواع نیازمندی های کاربران را فراهم می سازد. به عبارت دیگر، اتصال هوشمند یکی از عناصر کلیدی آینده ای پایدار در اقتصاد دیجیتال است و تولید دیتا، دریافت دیتا در زمان واقعی و پردازش آن، ثروت واقعی ما در آینده است.
استانداردهای شبکه ۵G چیست؟
حالا شبکه های ۵G نه تنها حجم دیتا روی شبکه ها را چندصد برابر می کنند، بلکه سرعت انتقال دیتاها را هم بسیار زیاد می کنند و تأخیر آن کمتر از یک میلی ثانیه خواهد بود، در حالیکه تأخیر در ۴G برابر ۲۵ تا ۴۰ میلی ثانیه است. استانداردهای ۵G هم چنین امکان استفاده از طیف پهن ۳۰ تا ۳۰۰ گیگاهرتز را در اختیار می گذارد.
الان اپراتورها در حال کار روی فناوری هایی هستند که شبکه را به برش های مختلف تقسیم می کنند و اطلاعات را بر مبنای اولویت انتقال می دهند. برای مثال با استفاده از این تکنولوژی، اطلاعاتی که توسط وسیله نقلیه فرستاده می شود، با اولویت تعیین شده و به صورت مستقل پردازش می شود، در حالیکه سایر دیتاهای فرستاده شده مثل اطلاعات مربوط به کنتورهای هوشمند گاز با تأخیر بیشتری ارسال خواهند شد. البته این تکنولوژی الان به شدت مورد بحث و جدل است چونکه با اصول بی طرفی شبکه مغایرت دارد.
در این گزارش همینطور بر ارتباط و همکاری اپراتورهای تلفن همراه، سرمایه گذاران برای بهره برداری صحیح، بسیار تاکید شده و مثال هایی از همکاریهای انجام شده، عرضه شده است. این تجربیات، توسط نهادهای استانداردسازی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار می گیرند تا به تدوین استاندارد نهایی بینجامند. بر مبنای آخرین اطلاعات، هم اکنون بیشتر از ۲۰۱ اپراتور در ۸۳ کشور، در حال توسعه و گسترش پروژه های پایلوت ۵G هستند. ژاپن هم اعلام نموده است که شبکه ۵G خویش را برای بازی های المپیک ۲۰۲۰ آماده بهره برداری خواهد نمود. اریکسون هم پیشبینی کرده است که تا آخر سال ۲۰۲۴، شبکه های ۵G، ۴۰ درصد جمعیت جهانی را پوشش خواهند داد.
More Stories
وزیر ارتباطات خواستار شد؛ مقابله با بهره گیری از تجهیزات ارتباطی برای اهداف تروریستی
هوش مصنوعی نمی دانم بلد نیست
محصولات و خدمات گوهرفلزیاب