مهر ۲۰, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

اردیبهشت ماه صورت می گیرد نمایش آخرین یافته های حوزه مهندسی مخابرات نوری بیسیم در یک رویداد بین المللی

Rate this post

عاشق وب نمایش آخرین یافته های حوزه مهندسی مخابرات نوری بیسیم در یک رویداد بین المللی
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، دکتر سید محمدسجاد صدوق، دبیر علمی کنفرانس با بیان این خبر اضافه کرد: دومین کنفرانس بین المللی بیسیم نوری غرب آسیا با حضور پژوهشگران تراز اول ملی و بین المللی به منظور تبادل آخرین یافته های پژوهشی در حوزه مهندسی مخابرات نوری بیسیم به میزبانی دانشکده مهندسی برق دانشگاه شهید بهشتی و با مشارکت دبیرخانه دائمی این کنفرانس که در دانشگاه Northumbria کشور انگلستان مستقر است، برگزار می شود.
صدوق با اشاره به اهمیت برگزاری این کنفرانس اظهار داشت: استفاده از نور مرئی و نامرئی در انتقال دیتای مخابراتی یکی از فناوری های نوظهور و آینده دار در مهندسی مخابرات است که در آینده ای نزدیک محصولات آن به بازار عرضه خواهد شد؛ این رویداد مهم علمی بین المللی، فرصتی است تا آخرین یافته های در رابطه با مخابرات نوری بیسیم در چارچوب مقاله و سخنرانی ها مطرح و با دانش پژوهان این حوزه علمی به اشتراک گذاشته شود.
دبیرعلمی کنفرانس اضافه کرد: گردآوری محققان و توسعه دهندگان نرم افزاری و سخت افزاری در تمامی زمینه های در رابطه با فناوری OWC از دانشگاه ها و مراکز صنعتی برای ارائه، به اشتراک گذاری و بحث و تبادل نظر در مورد آخرین یافته های تحقیقاتی از اهداف دومین همایش غرب آسیا در مخابرات بیسیم نوری است.
صدوق، با اشاره به سابقه برگزاری کنفرانس اظهار داشت: اولین کنفرانس مخابرات نوری بیسیم غرب آسیا اردیبهشت ۱۳۹۶ به میزبانی دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد، با توجه با حضور موفق و چشم گیر استادان و دانشجویان مقاطع تحصیلات تکمیلی دانشگاه شهید بهشتی در این کنفرانس و با توجه به قابلیت ها و ظرفیت های دانشگاه، پیشنهاد میزبانی دانشگاه شهید بهشتی به کمیته هادی کنفرانس مخابرات نوری بیسیم غرب آسیا ارسال شد و سپس بررسی ها و بازدیدهای کمیته مذکور از زیرساخت های دانشگاه، میزبانی کنفرانس دوم در یک فضای رقابتی با سایر دانشگاه های متقاضی به دانشگاه شهید بهشتی سپرده شد.
دبیر علمی کنفرانس، درباب تعداد مقالات واصل شده به دبیرخانه دومین کنفرانس منطقه ای مخابرات نوری بیسیم بیان کرد: قریب ۶۰ مقاله تخصصی به دبیرخانه کنفرانس ارسال شده است که سپس داوری، ۲۰ مقاله به صورت شفاهی و در چارچوب چهار نشست تخصصی و ۱۶ مقاله به صورت پوستر نمایش خواهند شد.
صدوق با برشمردن خاصیت های کنفرانس دوم اشاره کرد: مقالات نمایش شده در این کنفرانس در “پایگاه استنادی انجمن مهندسان برق و الکترونیک جهان IEEE” نمایه خواهند شد. پایگاه مذکور یکی از معتبرترین پایگاه های استنادی مهندسی حوزه برق، الکترونیک، فوتونیک و لیزر است که استانداردها و ضوابط سختگیرانه ای برای نمایه کردن مقالات نمایش شده در کنفرانس را دارد و بی شک نمایه شدن یافته های کنفرانس دوم در این پایگاه استنادی بر اعتبار این رویداد علمی خواهد افزود.
دبیر علمی این کنفرانس تاکید کرد: کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی مخابرات نوری بیسیم غرب آسیا، متشکل از مشهورترین استادان و محققان پیش رو در حوزه مخابرات بیسیم نوری (OWC) از معتبرترین دانشگاه های دنیا هستند؛ دو سخنران کلیدی از کشورهای اسپانیا و ژاپن و چهار سخنران مدعو از دانشگاه های معتبر انگلستان، پرتغال و یونان آخرین یافته های تحقیقاتی را نمایش خواهند داد، برگزاری نشست های تخصصی متشکل از صاحب نظران ملی و بین المللی حوزه صنعت و دانشگاه و نمایشگاه های تخصصی از بخش صنعت در رابطه با سیستم های مخابرات نوری و الکترونیک نوری از بخش های مهم کنفرانس مذکور خواهد بود.
صدوق اضافه کرد: حرکت به سمت فراکانس های بالاتر از امواج مغناطیسی و استفاده از نور برای ارسال اطلاعات، یکی از روش های آینده دار و نوظهور در مهندسی مخابرات است. قبل از این، روشنایی مهم ترین کاربرد نور بود، اما در فناوری مخابرات بیسیم نوری (OWC) که سوژه این کنفرانس است، جابه جایی داده بوسیله نور بدون هیچ مداخله فیزیکی صورت خواهد گرفت، به بیان ساده تر در این روش چراغ ها به یک فرستنده مخابراتی تبدیل خواهند شد.
وی، بالا بودن نرخ ارسال اطلاعات و پهنای باند بسیار وسیع، عدم نیاز به مجوز از سازمان های نظارتی برای استفاده، امنیت بالا در مقابل هک و شنود و عدم تداخل با فرکانس های رادیویی و غیره، عدم تاثیر بر بدن انسان و قابلیت استفاده در فضاها و مکان های پرمخاطره مانند بیمارستان ها و داخل هواپیماها را از مهم ترین قابلیت ها و خاصیت های مخابرات بیسیم نسل پنجم (G۵) عنوان نمود.
دبیر علمی کنفرانس اشاره کرد: مخابرات بیسیم نوری (OWC) یکی از فناوری های بسیار جذاب است که در نسل های آینده سیستم های مخابراتی شاهد آن خواهیم بود و دیری نخواهد پایید که تلفن های همراه، تبلت ها و کامپیوتر های شخصی گیرنده ها و فتو دِتکورها بوسیله نور بتوانند داده ها را دریافت نمایند.