شهریور ۲۵, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

نگرانی چین درباره پیشرفت هوش مصنوعی

Rate this post

عاشق وب: خیلی از کارشناسان و منتقدان فناوری هوش مصنوعی در چین بر این باورند که توسعه این فناوری می تواند منجر به وقوع جنگ جهانی سوم شود.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا، اخیرا اخبار و گزارش های جدیدی از طرف اندیشکده سازمان امنیت ملی آمریکا انتشار یافته که نشان داده است خیلی از سیاست مداران و کارشناسان فعال در حوزه هوش مصنوعی درباب پیشرفت روز افزون این فناوری ابراز نگرانی کرده اند.
در این گزارش آنها عنوان کرده اند که بعضی از مقامات سیاسی، منتقدان و همین طور کارشناسان فعال در حوزه های فناوری، معتقدند که توسعه روزافزون و پیشرفت هوش مصنوعی بویژه در صنایع و تسلیحات جنگی، نظامی و دفاعی خطر و تهدید بزرگی برای آینده بشریت و جهان احداث خواهدنمود چونکه منجر به ساخت و توسعه تسلیحات جدید و پیشرفته ای می شود که بدون نیاز به کنترل و نظارت انسان قادر می باشد عملکرد خوبی را از خود به نمایش بگذارد و وظایف و مسئولیت های خودرا انجام دهد.
طبق گزارش وب سایت fortune، این بدان معناست که تسلیحات جنگی و نظامی مبتنی بر تکنولوژی های جدید نظیر هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی بدون درگیر شدن احساسات و عواطف انسانی می توانند کارهای موردنظر فرماندهان جنگی و سیاست مداران را انجام دهند و کاملاً طبق برنامه نویسی های انجام شده عمل کند.
در اوایل سال ۲۰۱۸ میلادی بود که خبری مبتنی بر تلاش و نگرانی جامعه جهانی درباب توسعه هوش مصنوعی و تهدیدات آن منتشر گردید. در آن زمان خیلی از کارشناسان، متخصصان، دانشمندان و همین طور شرکت های بزرگ تکنولوژی در جریان یک اجلاس جهانی که در سوئیس برگزار شد، از ضرورت مقابله با توسعه بی رویه و جایگزینی کامل و بدون برنامه هوش مصنوعی با انسان سخن گفتند.
از آنجائیکه فناوری هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی در سال های اخیر با پیشرفت قابل ملاحظه ای روبه رو شده است، غول های تکنولوژی متعددی همچون گوگل، مایکروسافت، آمازون، اپل، سامسونگ و غیره به طراحی و ساخت ابزارهای هوشمند مبتنی بر فناوری هوش مصنوعی (Artificial intelligence) بسیاری روی آورده اند. همانطور که در اخبار گذشته باز اشاره شده بود، یکی از جدیدترین نمونه هایی که سرو صدا و جنجال های بسیاری را در جهان به پا کرد، دستیار صوتی مبتنی بر هوش مصنوعی گوگل دوپلکس بود که صدای آن شباهت بسیار بی نظیری به صدای انسان دارد به گونه ای که توسط کاربران قابل تشخیص نیست و مخاطب یک روبات است نه یک انسان!
جالب است بدانید که استفن هاوکینگ، الون ماسک، استیو ووزنیاک، بیل گیتس و بسیاری دیگر از نام های بزرگ در زمینه علم و فناوری، مدتهاست که در رسانه ها و نامه های سرگشاده ی خود، درباره خطرات ناشی از هوش مصنوعی ابراز نگرانی کرده و به خیل محققان برجسته ی هوش مصنوعی پیوسته اند. خطراتی که می تواند به مجرمان این امکان را بدهد تا با سرعت و دقت بیشتری و با کمترین زحمت و احتمال ردیابی، به انجام سرقت، قتل های زنجیره ای، فریب افراد و کلاهبرداری های تلفنی و اینترنتی بپردازند.
حالا بنظر می رسد که چالش های اخلاقی پیش روی هوش مصنوعی به سایر کشورهای جهان باز سرایت کرده است چونکه خیلی از مقامات چین باز در این خصوص ابراز نگرانی کرده اند و خواهان پیشگیری از توسعه بدون برنامه ریزی فناوری هوش مصنوعی شده اند تا از تهدیدات جدی آنکه به عقیده آنها امکان دارد به وقوع جنگ جهانی سوم منجر شود، جلوگیری به عمل بیاورند.