شهریور ۲۴, ۱۴۰۳

عاشق وب

سایتی برای دوستداران وب. اخبار روز فناوری اطلاعات را در سایت عاشق وب دنبال کنید

فشار خون واقعی خویش را با این پچ اندازه بگیرید

Rate this post

عاشق وب: محققان دانشگاه ˮکالیفرنیاˮ یک پچ پوستی اولتراسوند ساخته اند که قادر به اندازه گیری فشار خون عمقی بدن است.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمگ، در اوایل سال جاری، دانشمندان دانشگاه “کالیفرنیا” در” سن دیه گو” یک پچ منعطف اولتراسوند را توسعه دادند که برای کاربران امکان تماشای ساختار داخلی اشیاء را فراهم می کرد.
حال این محققان پچی ساخته اند که فشار خون درونی بدن را اندازه گیری می کند.
زمانی که فشارخون با استفاده از فشارسنج های معمولی اندازه گیری می شود، فشاری که گرفته می شود، فشار خون خارجی و سطحی بدن است و از فشارخون عمقی بدن متفاوت می باشد.
فشار خون عمقی بدن مربوط به عروق خونی مرکزی بدن است که خون را مستقیما از قلب به دیگر اندام های اصلی بدن می رسانند.
برای سنجش دقیق و صحیح تر فشار خون، فشار خون عمقی قابل اطمینان تر است و بعنوان شاخصه ای برای پیشگیری از بیماری های قلبی به حساب می آید.
متاسفانه، روش استاندارد اندازه گیری فشار خون مرکزی بدن قرار دادن “کاتتر” در عروق خونی گردن، کشاله ران یا بازو و سپس هدایت آن به قلب است.
“کاتتر” یک لوله نازک معمولاً بلند و قابل انعطاف و تولید شده از مواد دارای کاربرد در پزشکی است که در طیف گسترده ای از توابع دانش پزشکی و بهداشت کاربرد دارد. کاتترها وسیله ای در خدمت پزشکی هستند که می توانند در بدن بیمار برای یک هدف معین استفاده شوند.

یک روش غیرتهاجمی دیگر هم وجود دارد که در آن یک “میله تونومتر”در بالای یک رگ خونی بزرگ و روی پوست قرار می گیرد و فشار خون عمقی بیمار را اندازه گیری می کند. این روش هم زیاد دقیق نیست و بیمار مجبور است در طول مدت سنجش فشار خون ثابت باقی بماند.
به همین جهت و در جهت حل این مشکل، دانشمندان دانشگاه “کالیفرنیا” این پچ “اولتراسوند” جدید را ساخته اند.
پچ تولید شده توسط این محققان از یک ورقه سیلیکونی نازک منعطف تشکیل شده است که در آن، الکترودها و مبدل های پیزوالکتریک با استفاده از سیم های نازک مسی با یکدیگر در ارتباط هستند.
این ساختار، پچ را قادر می سازد که بدون صدمه خم شود.
این پچ به پوست می چسبد و اطلاعات دریافتی اش را به یک دستگاه پردازشگر ارسال می کند؛ این دستگاه امواج “اولتراسوند” از خود ساطع می کند و رگ های خونی تا عمق ۴ سانتی متری زیر پوست را بررسی می کند.
سپس پردازشگر این داده ها را به فشار خون عمقی فرد در زمان واقعی اش ترجمه می کند.
برای آزمایش این پچ، یک فرد داوطلب آن را روی پاها، گردن، مچ دست و بازویش قرار داد. فرد مذکور آزمایش را در دو شرایط انجام داد. در یکی از آن ها به انجام ورزش پرداخت و در دیگری با سکوت نشسته بود.
در تمامی این شرایط، فشار خون فرد دقیق تر و صحیح تر از فشارخونی اندازه گیری شد که با استفاده از “تونومتر” (فشارسنج) اندازه گیری شده بود.
“شنگ زو”از محققان این پروژه اظهار کرده است که با ورود فناوری “اولتراسوند” به فناوری های پوشیدنی، قادر خواهیم بود خیلی از رویدادهای بیولوژیکی و فعالیت هایی را که با استفاده از روش های غیرتهاجمی میسر بوده اند، انجام دهیم.
محققان هم اکنون در تلاش هستند تا یک منبع انرژی، پردازنده و سیستم ارتباطی بی سیم را به پچ اضافه کنند. اگر این امکان میسر شود، پچ قادر خواهد بود فشار خون بیمار را اندازه گیری نماید و میزان آن را به صورت یک دستگاه مستقل بیان کند.
ممکن است استفاده از پچ مذکور روزی یک بار برای بیماران مبتلا به بیماری های قلبی و عروقی و یا ریه لازم باشد.
نتایج این پژوهش در مجله “Nature Biomedical Engineering” منتشر گردید.