Rate this post

عاشق وب: متخصصان تغذیه اعتقاد دارند که نمی توان سلامت برگرهای گیاهی را بطور کامل تایید نمود و آنها را لزوما یک محصول سالم نامید.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از گیزمودو، بتازگی گرایش به تولید و مصرف برگرهای گیاهی و آزمایشگاهی که بافت و طعم همبرگر گیاهی را دارند، گسترش قابل توجهی پیدا کرده است اما برخی متخصصان تغذیه اعتقاد دارند که شاید برگرهای گیاهی یا آزمایشگاهی، به اندازه ای که تصور می شود، سالم نباشند.
متخصصان معتقدند که برگرهای گیاهی مانند “برگر غیرممکن”(Impossible Burger)، سالم تر از برگرهای معمولی نیستند. بگفته این افراد، بهترین راه برای داشتن وعده غذایی مغذی و سالم، افزایش مصرف مواد غذایی طبیعی همچون میوه ها، سبزیجات و دانه ها است.
هدف رژیم های غذایی طبیعی مانند گیاهخواری و خام گیاهخواری و یا کاهش مصرف گوشت در رژیم های معمولی، محافظت از حیوانات و انتخاب غذاهایی است که سهم کمتری در افزایش گرمای جهانی دارند. در هر حال نمی توان اظهار داشت که رژیم گیاهخواری، لزوما سالم تر از رژیم های غذایی دیگر است. برگرهای گیاهی نیز مانند برگرهای معمولی می توانند تهدیدی برای محیط زیست باشند. باید توجه داشت که مصرف بیش از اندازه و یا روزانه برگر گیاهی، درست نیست و همان گونه که برگر معمولی نباید مرتبا مصرف شود، باید از مصرف زیاد برگر گیاهی نیز اجتناب کرد.
شرکت های بسیاری هم اکنون تلاش می کنند تا بافت و طعم گوشت مورد علاقه مردم، شیر و تخم مرغ را با استفاده از چربی ها و پروتئین های گیاهی در محصولات خود بگنجانند. برگر نا ممکن، یکی از این محصولات است که پروتئین سویا و همین طور یک مولکول گیاهی حاوی آهن را در بر دارد و به سبب داشتن آهن، مانند گوشت معمولی، صورتی رنگ است. برگر نا ممکن هم اکنون در بعضی از فروشگاه های مواد غذایی در دسترس قرار دارد.
خیلی از حامیان حقوق حیوانات و مستندسازانی که در این زمینه فعالیت دارند، از روش های گوناگونی بهره برده اند تا مردم را متقاعد کنند که رژیم های گیاهی نسبت به رژیم هایی که مصرف گوشت را شامل می شوند، سالم تر هستند. بااینکه نمی توان سلامت این رژیم ها را انکار کرد اما نمی توان اظهار داشت که سلامت آنها اساسا از رژیم های غذایی دیگر بیشتر است.
یک رژیم غذایی متعادل، سبزیجات و میوه های گوناگون، دانه ها و لبنیات، تخم مرغ، ماهی، مرغ و حتی کمی گوشت را شامل می شود و میزان مصرف شکر و غذاهای فرآوری شده در آن خیلی کم است. میزان سلامتی چنین رژیمی، نسبت به رژیم گیاهی مطلق که با مصرف برگر فراوری شده و سیب زمینی سرخ کرده همراه می باشد، بسیار بیشتر خواهد بود.

هدف از ارائه برگرهای گیاهی، بیشتر از سلامتی، کاهش اثرات محیطی و گرمای جهانی است. بیانیه شرکت سازنده این برگر نیز بیشتر بر مسائل مربوط به محیط زیست تمرکز دارد. در این بیانیه، هدف از ابداع و ارائه برگر گیاهی، کاهش قابل توجه اثرات مخرب فعالیت های انسانی بر محیط زیست و کاهش استفاده از حیوانات در فناوری تولید غذا عنوان شده است. بااینکه این شرکت ها در رسیدن به هدف های ذکر شده، موفق بوده اند اما محصول نهایی آنها را نمی توان یک محصول کاملا سالم نامید و مصرف روزانه آنرا سفارش کرد.
شاید یکی از دلیلهای کوشش برای تولید برگرهای گیاهی، تشویق مردم به داشتن سبک زندگی مبتنی بر گیاه خواری و قانع کردن آنها برای پیش گرفتن این راه باشد. در هر حال، هنوز معین نمی باشد که آیا این روش می تواند تاثیر کافی بر سبک زندگی مردم داشته باشد یا خیر.
نکته ای که باید در مورد برگرهای گیاهی به آن توجه داشت، این است که چنین محصولاتی نباید به صورت روزانه مصرف شوند. در واقع، حفظ تعادل در مصرف هرگونه ماده غذایی، بهترین روش برای حفظ سلامت است.

منبع: