Rate this post

به گزارش عاشق وب دانشمندان ناسا می خواهند برای دفاع از زمین در مقابل اجرام فضایی خطرناکی که باعث انقراض دایناسورها شدند یک تلسکوپ جدید بسازند.
به گزارش عاشق وب به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، یک دانشمند برجسته ناسا می گوید که بهترین راه دفاع از سیاره زمین ساختن یک تلسکوپ جدید است که بتواند در اسرع وقت سیارک های خطرناک را شناسایی کند.
دکتر “امی ماینزر” از آزمایشگاه پیشران جت ناسا(JPL) اظهار داشت که کوشش برای شناسایی سیارک ها با تلسکوپ های فعلی مانند کوشش برای تشخیص یک زغال سنگ در آسمان شب است.
تیم او پیشنهاد کرده است که یک سیستم جدید برای کشف شهاب سنگ های بزرگ دارای خطر بالقوه طراحی شود. بعضی از این سیارک های خطرناک در صورت برخورد با زمین قادر به برچیدن حیات بشر از کره زمین هستند، درست مثل شهاب سنگی که ۶۶ میلیون سال پیش دایناسورها را منقرض کرد.
دانشمندان با ساخت این تلسکوپ زمان بیشتری برای ردیابی و ارزیابی نحوه مقابله با این سیارک ها خواهد داشت.

دکتر ماینزر اظهار نمود که تلسکوپ ها برای شناسایی سیارک ها ناکارآمد هستند و احتمالاً زمانی آنها را می بینند که خیلی دیر شده است و نمی توان برای پیشگیری از برخورد آنها با زمین چاره ای اندیشید.
برای مثال شهاب “چلیابینسک”(Chelyabinsk) که فقط ۱۷ تا ۲۰ متر عرض داشت در ماه فوریه سال ۲۰۱۳ در اثر برخورد با جو زمین بر فراز شهر چلیابینسک روسیه متلاشی و سبب ایجاد صدمه های گسترده شد.
این در شرایطی است که سیارکی که در عصر دایناسورها با زمین برخورد و آنها را نابود کرد، حدود ۱۰ کیلومتر عرض داشته است.
ازاین رو تشخیص به موقع این اجسام نزدیک به زمین(NEOs) به مفهوم پیشگیری از وقوع یک تراژدی برای بشر خواهد بود، اما تشخیص آنها کاری بسیار مشکل است. همانطور که دکتر ماینرز می گوید یافتن سیارک ها در آسمان مانند تشخیص یک تکه زغال سنگ در آسمان شب است.
وی ادامه داد: تشخیص سیارک ها مشکل است، چونکه آنها عمدتاً کوچک و بسیار دور از ما هستند. ضمن اینکه بعضی از آنها مثل زغال سیاه هستند و شناسایی آنها در سیاهی بیکران فضا خیلی سخت است.
تلسکوپ جدیدی که ناسا می خواهد بسازد دارای یک دوربین جدید مجهز به آخرین فناوری دوربین خواهد بود تا اخترشناسان بتوانند سیارک ها و دنباله دارها را در راه زمین رهگیری کنند.
ساخت این تلسکوپ بعد از آن عنوان شد که ناسا قراردادی به مبلغ ۶۹ میلیون دلار با ایلان ماسک و شرکت فضایی اسپیس ایکس منعقد کرد تا یک فضاپیما به فضا پرتاب کند تا سیارک ها را از مسیر برخورد با زمین منحرف کند.

دکتر ماینزر می گوید: ما به ناسا ساخت تلسکوپ جدیدی به نام “NEOCam” را پیشنهاد می نماییم تا ناسا یک کار بسیار جامع از نقشه برداری مکان های سیارک ها و اندازه گیری آنها را انجام دهد.
وی ادامه داد: اگر ما یک شیء را فقط دیر شناسایی نماییم، انتخاب های ما به میزان قابل توجهی محدود می شود، ازاین رو شناسایی سیارک ها در فاصله ای دورتر از زمین به اتخاذ بهترین تصمیم و بکارگیری بهترین شیوه مقابله کمک شایانی خواهد نمود.
وی ادامه داد که تلسکوپ جدید همینطور می تواند برای مطالعه دنباله دارها و سیارک های باستانی استفاده گردد و اظهار داشت: ما می توانیم اجرام را بدون توجه به رنگ سطحی آنها شناسایی و از تلسکوپ برای اندازه گیری آنها و تشخیص سایر خصوصیت های سطحی آنها استفاده نماییم.
ماینزر اضافه کرد: این اشیا ذاتاً جالب هستند، چونکه برخی از آنها از همان موادی هستند که منظومه شمسی را ایجاد کرده اند و اندازه منظومه شمسی عمر دارند. سیارک ها ترکیب بسیار متنوعی دارند.
گزارش کامل این پروژه در مجله American Physical Society انتشار یافته است.